Management

Schenkeveld wordt Schenkeveld.co

Geschreven door
Richard Schenkeveld
Directeur

Schenkeveld wordt Schenkeveld.co

Schenkeveld is mijn passie, ik vind mijn werk heerlijk, hobby’s en sport zijn niet zo mijn ding. Ik weet ook wel dat sport belangrijk is, maar een goede match vond ik maar niet. Peter Zwinkels wees me regelmatig op dat sporten echt belangrijk is, zeker als je best veel dingen aan je hoofd hebt. En Pieter van der Wel kwam met een leuk adres. Ik ben nu een paar maanden bezig en ik zie echt de voordelen. Ik heb mijn blik op sporten moeten aanpassen. Het is echt een aanvulling.

Zo is het natuurlijk met meer zaken in het leven, af en toe moet je echt je blik aanpassen. Neem onze organisatie. Schenkeveld is al jaren een familiebedrijf. En familie bedrijf met ambities. Toch hebben we nu gekozen om de groeiambities van Schenkeveld te verstevigen, door te gaan fuseren. Ook wel een stapje buiten mijn comfort zone. Om zulke beslissingen te nemen, is het goed om even boven het bedrijf te gaan hangen, zeg even een helicopterview. Dan zie je wat Schenkeveld nog nodig heeft. Door onze ambities (bijvoorbeeld 44 ha kas Schenkeveld Schiphol) is het verstevigen van de directie essentieel, maar ook het managen van de groei. Elk jaar moet er een compleet nieuw team starten en doorgroeien om de bouw van de kassen bij te houden.

De stap om samen verder te gaan met De Kabel is een logische stap. Schenkeveld werkt al meer dan 10 jaar samen met De Kabel. Ik ken Richard Hartensveld en Joost Barendse goed, we weten wat we aan elkaar hebben en vullen elkaar goed aan. De fusie met De Kabel gaat per 1 januari 2019 officieel van start.

Onze medewerkers zijn op de hoogte, maar zij zullen zich wel afvragen, wat verandert er voor mij? We veranderen bij Schenkeveld continue, dus dit gaat daarin mee. Komende maanden zullen we gebruiken om te kijken naar overleg structuren, de manier waarop we de vernieuwde organisatie willen gaan aansturen en de taakverdeling gaan vaststellen. Via het werkoverleg en dit blog houden we iedereen op de hoogte, maar je kan ook altijd ff bij me langs lopen of me bellen. Dat is niet veranderd!

Richard Schenkeveld